woensdag 8 juni 2005

Tulum - Playa del Carmen

In de ochtend gaat iedereen zwemmen. Het water is al lekker warm maar verfrist tegelijkertijd want het is weer bloedheet. De mooie kleur van het water blijft ons verwonderen en we genieten nog even van deze prachtige omgeving. Het hotel heeft veel weg van Euro Disney. De grappige opbouw doet me echt denken aan een sprookje.

We rijden in de late voormiddag naar Tulum. Deze archeologische site is zeker niet de grootste maar des te charmanter. Ze ligt aan de Caraïbische oceaan en het is bijgevolg een prachtige locatie. De ommuurde stad strekt zich in de lengte uit over de rotsen met aan zijn voeten de azuurblauwe zee en een mooi palmenstrand. Het lijkt wel een reclamefolder om toeristen te lokken. In El Castillo staken de Maya’s een vuur aan. Het licht scheen door twee openingen in de muur aan de zeezijde. Het doel hiervan was om de zeelui veilig tussen de vele rotsen door te loodsen. Het is hier echt adembenemend mooi. De azuurblauwe zee die tegen de rotsen slaat, de oranje warme gloed van de zon, de jungle aan weerszijden en dan de ruïnes zelf. De verschillende geluiden van tientallen kleurrijke vogels maken het nog magischer. Ik wou dat ik dit met jullie kon delen. Dit is onbeschrijflijk. De voor mij mooiste archeologische site die we gezien hebben, bestaat uit verschillende gebouwen, het ene al mooier dan het andere. De fraai uitgewerkte gezichten in de stenen, kijken je aan en spreken tot de verbeelding. Hier kunnen we uren in rondlopen.

De vele hagedissen zitten op de warme stenen te genieten van de zonnestralen en hebben geen schrik van de toeristen. Het is er heerlijk vertoeven ook voor ons. Na een frisse duik, ontdekken we prachtige baaien en het uitzicht is echt geweldig. Iedereen vindt het jammer dat de dag bijna om is. Op deze magische plek, nemen we van iedereen van de groep nog een mooie foto. Rond 17 u rijden we verder naar Playa del Carmen. Bij aankomst nemen we afscheid van Augustin. Plots is de Spaanse macho een sterke vent met een klein hartje want er vloeien heel wat traantjes. Hij heeft het heel moeilijk en mijn voorbereide speech valt helemaal in het water want ook ik kan mijn tranen moeilijk bedwingen. Ik haat afscheid nemen en beloof ‘mi amor’ zoals hij me steeds lachend noemde, de foto’s zeker op te sturen.

In Playa del Carmen moeten we onze bagage vervolgens zelf naar het Hotel Cabanas Bananas dragen want de bus mag niet in de straat rijden. Playa del Carmen is een drukbezochte badplaats op het Mexicaanse schiereiland Yucatán en is een prima plek om onze laatste dagen door te brengen. Om de indrukken van de reis te laten bezinken om simpelweg te genieten van zon, zee en strand aan de azuurblauwe Caribische zee of om de laatste souvenirs te kopen in de vele winkeltjes. De mannen en sommige vrouwen proeven de plaatselijke tequila. Daarna maken we nog een strandwandeling. We sluiten af met een laatste cocktail in een lounge café op een prachtig dakterras met jacuzzi, alvorens te gaan slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten