zondag 8 januari 2012

Coromandel Schiereiland - Whitianga

Vanmorgen raken we maar moeilijk uit bed. We lagen er dan ook pas om middernacht in. Vannacht heeft het nog hevig geregend en er was heel veel wind. Maar nu is de rust teruggekeerd, het is gestopt met regenen maar de hemel ziet er nog heel donker uit. In deze lodge krijgen we ontbijt - er is niet heel veel keuze maar het brood is vers en het is gezellig zitten in het kleine eetzaaltje. Mmmm vers fruitsap - dat maakt alles goed maar ... nee het is pompelmoes sap en verschrikkelijk bitter. Dan maar een thee ... Na het ontbijt maken we een wandeling op het strand van Whitianga om mooie schelpen te zoeken voor Marleen. De temperatuur is zeer aangenaam en we genieten van de rust op het strand en het geluid van de golven. Het azuurblauwe water is door de storm van gisteren echter bruin van kleur.




Tegen dat we goed en wel weer in de auto zitten, begint het opnieuw te regenen. Dat is echt jammer want het landschap is hier echt uniek. De heuvels die zich in Noordelijke richting uitstrekken, zijn bedekt met dichte bossen van verschillende boomsoorten, loofbomen, dennenbomen, palmbomen ... Alles groeit hier door elkaar wat een exotische uitstraling geeft. We rijden via de weg door de bergen helemaal naar Coromandel, de grootste stad van het schiereiland. De mensen in deze streek houden er een heel ontspannende levensstijl op na. Velen hebben Auckland voorgoed de rug toegekeerd en lijken de drukte van de grote stad niet te missen. Veel is er echter niet te beleven. We rijden verder naar Driving Creek Railway, een pottenbakkerij. Het leem en het hout waarmee de ovens worden gestookt, haalde de kunstenaar met een zelf aangelegde smalspoorlijn van de hellingen van zijn grond. Inmiddels heeft het traject een lengte van 3 km en kan je meerijden tot het eindstation. Vermits het nog steeds regent, besluiten we deze rit maar niet te maken want de wagons zijn open en het kost 25 NZD. We rijden terug naar Whitianga en wonder oh wonder .... de hemel klaart helemaal op en de zon komt er door. De rest van de namiddag spenderen we op het strand en we maken een wandeling door Whitianga. Daarna terug naar onze lodge want morgen weer ver rijden

2 opmerkingen:

  1. Eindelijk. Het is me dus gelukt om te reageren. Oef.
    Spijtig dat het weer jullie soms in de steek laat, maar blijkbaar trekt het daar toch snel over zodat je toch het zonnetje mee hebt op jullie tripjes. Dikke kus.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Elke dag kom ik even piepen hier ... benieuwd naar weer nieuwe avonturen, verhalen en foto's ... en telkens word ik beloond.

    Met je geweldige blog kunnen we hier ook een beetje (mee)reizen.

    Wees maar voorzichtig daar want hoe we anders zelden of nooit horen van NZ in de media, is het de afgelopen dagen al prijsgeweest: een ballon die neergestort is en 11 mensen het leven heeft gekost en vandaag een vrachtschip dat in 2 gebroken is en dreigt een hele grote milieuramp te veroorzaken.

    Ik heb je nog een vraagje gestuurd in de berichten van fb. Misschien weet jij er blijft mee ... ik zit in elk geval met mijn handen in het haar.

    Jullie nog heel hard genieten daar en ik kijk uit naar het volgend stukje reis.
    Dikke X

    BeantwoordenVerwijderen