donderdag 19 januari 2012

Lake Matheson - Wanaka

We beginnen de dag met een uitstap naar Lake Matheson. Het meer is beroemd om de weerspiegelingen in het water en is in het hele land een geliefd onderwerp van ansichtkaarten geworden. Om dit fenomeen zelf te aanschouwen, moeten we 's morgens vroeg gaan zei de man van ons motel. Belangrijk is dat het volledig windstil is en dat is gelukkig het geval. Naar het eerste uitkijkpunt is het ongeveer 20 min. Wanneer we daar arriveren, zien we niet wat er op de ansichtkaarten staat dus wandelen we verder. Na 50 min komen we aan het uitkijkpunt 'view of the views' maar ook hier zijn we niet echt tevreden. We waren niet van plan om helemaal rond het meer te gaan maar wandelen toch maar door. Gelukkig want we worden uiteindelijk beloond met het uitzicht dat we verwacht hadden. De Mount Cook, Mount Tasman en de omringende bossen worden mooi symmetrisch in het water weerspiegeld.



Na anderhalf uur komen we terug bij het beginpunt. We gaan nog wat snuffelen in de mooie winkel en ik vind een schattig bedeltje van een kiwi voor mijn armband - leuk, dan kan ik me Nieuw-Zeeland altijd blijven herinneren. Nadien gaan we nog even naar de cafetaria voor Marleen's dagelijkse cappucino. Ik neem alvast een lekkere wortelcake. Marleen heeft gezegd dat ik dringend wat meer groentjes moet eten, vandaar. Wanneer we buiten komen is de hemel helemaal overtrokken en begint het zacht te regenen. Pfffff dat gaat toch niet opnieuw beginnen zeker - gelukkig moeten we veel kms doen dus zitten we droog. Jullie geloven het niet maar Marleen komt tot de ontdekking dat ook haar andere truitje onvindbaar is. Ze is ontroostbaar want nu heeft ze helemaal niets warms meer bij. Vreemd want we zijn er beide van overtuigd dat het nergens is blijven liggen - het spookt in Nieuw-Zeeland! We zullen dus dringend moeten gaan shoppen ... of het weer moet dringend terug omslaan. We rijden naar Haast om te lunchen en gaan nadien tanken want de komende uren zullen we geen benzinestations meer tegen komen. De west coast is een eenzaam gebied en de weg is omgeven door reusachtige varens en dicht regenwoud. Het wordt mistiger en mistiger! Ja ik hoor het Vivke al zeggen .... MIST dat is toch super voor onze fotografieopdracht .... maar eerlijk gezegd ik zie het helemaal niet zitten om uit de auto te komen, statiefke op te stellen, fototoestel te monteren om dan in de gietende regen de MIST te fotograferen. Ja jullie lezen het goed - gietende regen - alle hemelsluizen zijn opengezet. We hebben zelfs de verwarming opgezet! De weg over de Haast pas zou de mooiste zijn van heel Nieuw-Zeeland en dat willen we best geloven ... alleen we zien het niet. Hoe hoger we komen, hoe minder zicht we hebben, alle bergen die ons omringen zijn bedekt met een witte laag en nee het is geen sneeuw. We hadden nog wat leuke stops gepland onderweg maar die vallen dus letterlijk en figuurlijk in het water. Wanneer we een uurtje later over de pas aan de andere kant terug afdalen, komen we aan de voet van de Isthmus Peak bij een  uitkijkpunt waar Lake Hawea en Lake Wanaka samen komen.



Het is gestopt met regenen en de lucht wordt weer stilaan blauw. We hopen op toch nog een zonnige, late namiddag en dat krijgen we ook. Wanneer we in Wanaka aankomen, is het opnieuw zomer ... ongelooflijk, wie had dat vanmorgen gedacht? Wanaka is een klein stadje aan de oever van het meer waar in de zomer vooral aan watersporten gedaan wordt en in de winter komen de skiërs hier aan hun trekken. Er zijn dan ook verschillende sportwinkels met de beste merken. Er is ook een winkeltje van icebreaker dus zal ik hier maar eens gaan kijken of ze het kleedje hebben dat mijn zusje zo graag wil ... en ja hoor het hangt in de rekken. Er zal er eentje blij zijn! Vanavond slapen we in een heus Resort met alles er op en eraan ... we hebben zelfs een king-size bed!

5 opmerkingen:

  1. Jullie hebben echt wel pech met het weer dat
    verwacht je daar rond deze tijd niet,hier ook
    gietende regen misschien een beetje troost.
    Hopelijk heeft Marleen ondertussen een warm
    truitje gevonden bij icebrekaer en je zusje zal
    zeker blij zijn met haar kleedje.
    Dat je groenten moet eten heeft Marleen gelijk
    maar dan niet in een cake!Kijk al uit naar jullie
    volgend verslag geweldig vele groetjes voor jullie
    Greta

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad hééél blij ! Eindelijk iets deftigs om mee te pakken op congé volgende keer: de rugzak-proof versie van 'the little black dress' (lees: het moet niet gestreken worden en zelfs na 4 weken opgepropt in mijne rugzak ziet dat er nog deftig uit).

      Verwijderen
  2. Ik kan niet geloven dat je 1 gram bent aangekomen...met al dat wandelen.
    Het is waarschijnlijk je spiermassa die zwaarder weegt, toch? :-)
    Echt pech hebben jullie toch met dat weer.
    We zullen duimen dat het de komende dagen zonniger en warmer wordt .
    Ik kijk echt alle dagen uit naar je blog!!!

    Dikke kus !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtige foto. Ja nadine toch ongelooflijk hoe het weer jullie parten speelt. Heeft marleen misschien last van
    alzheimer light als ze niet weet waar haar spullen blijven !!!!
    Hier ook kl....weer, dus binnenblijven is de boodschap.
    Wat een super idee denken dat je groenten eet, terwijl het
    cake is, moet ik ook eens over nadenken !!!

    Groetjes en dikke kus

    Liliane

    BeantwoordenVerwijderen
  4. en Vivke zegt ... foei foei ... geen mistfoto's, ik kan me je goede voornemen anders nog goed herinneren ;))
    BTW woensdagavond (tijdens de les) moeten we buiten foto's gaan nemen ... ben benieuwd! En ons Elske is qua reacties nog steeds niet veranderd ... maar met dat demongehalte zal ik je nu niet lastig vallen.

    Enfin ... ik blijf genieten van je reisverhalen, je PRACHTIGE foto's en je intensieve genieten ... man man man ... oh excuseer: vrouw vrouw vrouw ... ;-)))))

    Dikke X
    Viv

    BeantwoordenVerwijderen