donderdag 19 oktober 2017

Sanur - Doha

De laatste dag op Bali. “Time flies when you are having fun!”  Christiane en Magdaatje zullen zeggen ‘olle frut wordt zuur zene’ – nee hij IS gewoon zuur! Eerst lekker niks doen en dan ook nog eens lekker niks doen, zit er niet meer in en wat hadden jullie gedacht? Deze morgen toen we de gordijnen openden, staalblauwe hemel en volop zon! Na het ontbijt is het inpak tijd en dat gaat heel wat moeizamer dan gedacht. Door alle souvenirs zit onze koffer barstensvol maar alles geraakt erin!


We gaan nog even naar het zwembad - ‘Sit back, relax en enjoy’, nog effe gewoon genieten en zo komt het uur van afscheid steeds dichterbij! Maar we gaan uiteraard niet naar huis zonder ons nog even te laten verwennen. Onze voetjes hebben heel erg afgezien de voorbije weken dus worden ze nog even onder handen genomen door twee lieve Balineesjes in de spa even voorbij ons hotel. Voetbadje, scrubje, nageltjes geknipt, gevijld en gelakt en uiteraard nog een kleine massage. 



Helemaal tiptop gaan we nog snel iets eten op het strand met zicht op de prachtige blauwe zee. 

Terug in het hotel nog snel even douchen en dan is het tijd voor de luchthaven. Tot onze verbazing is het toch Surya die ons komt ophalen want zijn opleiding was al voorbij. Fijn om hem toch nog even te zien. Aan de luchthaven zeggen we vaarwel en geven we hem nog een kaartje met een tekstje dat nu wel niet meer klopt : 


Dear Surya


Three weeks ago we met each other as total strangers

You taught us about Bali with great care

And whenever we needed you, you were always there 


You protected us from angry monkeys

Whenever they came close you waved your stick

And they started to run real quick


You are the most optimistic person we know

Always made us believe the sun was going to shine

Even when the weather was not fine


One day you even gave us a wooden name plate as a souvenir

We would like to say thank you for the gift and for the thought

And would also like to thank you for all the joy you brought


We regret not have seen you again on our last day

Now this beautiful holiday has come to an end

So goodbye to our dear friend


Ingrid & Nadine


Op de luchthaven staat Surya’s broer klaar om ons verder te begeleiden naar binnen, een luxe. Vooral omdat we zelfs niet moeten aanschuiven want hij heeft ons al op voorhand ingecheckt. Eens door de douane ontdekt Ingrid dat ze haar gsm niet meer heeft. Paniek want wanneer ik haar bel, horen we niets. In de handbagage zit hij dus zeker niet, hopelijk in de grote koffer, maar dat weten we pas bij thuiskomst. We hebben een vlucht van 9 uur en die verloopt vrij goed, eten, filmpje, dutje doen en voor we het weten is het eerste traject van onze reis al achter de rug. In de luchthaven van Quatar lopen we nog heel wat af alvorens we aan onze gate zijn. We zijn stik kapot! 


2 opmerkingen:

  1. Inderdaad, jullie frut IS zuur, maar je kan al plannen maken voor volgend jaar he. Een veilige reis terug en zal toch blij zijn jullie terug te zien XXX

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi afscheid van Bali en van Surya met een prachtig
    gedicht.Zojuist geland in Doha dus al een beetje dichter bij Europa.Nog een goede tweede vlucht en morgenvroeg in
    Belgenland.Welkom thuis na 2 lange vluchten.Hopelijk niet te moe .Dikke knuffels en blij jullie niets overkomen in Bali.Nu kan de vulkaan terug lawaai maken.

    BeantwoordenVerwijderen